Така се губат најблиските

Мириса на испраќање,
збогување,
последни поздрави…
И црвено шеќерно јаболче…
Мириса на детство, спомени…
Борба за последен здив и мртви души…
А секој последен здив мириса на живот…
влева надеж, огрева сонце
и во мигот кога си се надевал
дека светот повторно ќе заоѓа на запад,
а утре сите не чека ново утро…
Молк.
Тежина.
Мачнина.
Некому олеснува…
Некому останува целиот живот…

Така се губат најблиските.
(и мртви и живи)

Advertisements

2 thoughts on “Така се губат најблиските

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s