Повелете на дружба со поетскиот збор

Одбележување на 21 мај

Меѓународниот ден на културната разноликост на УНЕСКО

Кaнцеларијата на Потпретседателот на Меѓународниот ПЕН и на Уредништвото на „Разноликост“ – Колекцијата на поезија, фикција и есеј на Меѓународниот ПЕН на 21 мај (вторник) со почеток во 19 часот на отворениот амфитеатар во рамки на Спомен куќата на Мајка Тереза со КНИЖЕВНО ЧИТАЊЕ по десетти пат ќе го одбележи Меѓународниот ден на културната разноликост на УНЕСКО. Традиционалната свечена порака по повод Меѓународниот ден на разноликоста ќе ја испрати Линдита Кадриу, а свои текстови ќе читаат : Даниел Карески, Ѓоко Здравески, Костадин Героски,Олгица Станковска, Николина Василевска, Давор Стојановски, Ненад Јолдески, Николина Андова, Александра Спасеска, Александар Станојков, Иван Шопов, Сања Бежовска, Снежана Стојчевска, Јасмина Руневска, Иван Антоновски, Шејла Муриќ.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s