Круг.

Ја сакам твојата љубов…
Онаа која ја дишеш…
И јас дишев еднаш.
Сега само воздивнувам.
Тоа останува по смртта,
нов живот во износена кожа.
***
Љубовта (животот) е круг.
Ти живееш во неговиот здив. Тој дише воздишки во неговото срце. Таму јас го дочекував утрото. Јас и ти, крајот на една нишка – почеток, на нова (постела) умираме, згаснуваме како пламен од свеќа и капки восок…растопени на усни…
(нека се нахранат со нас.)
(нека бидеме живот.)
(и круг.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s