Одбележан 21 Мај Меѓународниот ден на културната разноликост на Унеско и ПЕН центарот

Кaнцеларијата на Потпретседателот на Меѓународниот ПЕН и на Уредништвото на „Разноликост“ – Колекцијата на поезија, фикција и есеј на Меѓународниот ПЕН на 21 мај (вторник) со почеток во 19 часот на отворениот амфитеатар во рамки на Спомен куќата на Мајка Тереза со КНИЖЕВНО ЧИТАЊЕ по десетти пат го одбележа Меѓународниот ден на културната разноликост на УНЕСКО. 
Искуството беше прекрасно, емоции и луѓе, случајни минувачи сите собрани на едно место, дарувајќи зборови и приказни од сечие перо…

Воведниот збор го имаше професорката Катица Ќулафкова, а веднаш по неа, една убава приказна од секојдневието ни раскажа Линдита Кадриу.
Катица Ќулавкова
 Линдита Кадриу
 Даниел Карески успешно си ја заврши својата водителска улога најавувајќи го нашето читање не по редослед.
 Сејла Муриќ
Ѓоко Здравески 

 Костадин Героски

Снежана Стојчевска

Давор Стојановски 

Ненад Јолдески


 Николина Андова

Александра Спасеска

Иван Шопов

Бежовска Сања

 Јасмина Руневска

Иван Антоновски

Олгица Станковска

Стефан МарковскиПо завршувањето на официјалниот дел,следеа импресиите.


Голема благодарност и до Лидија Николова на поканата. 
 
 


 
Advertisements

3 thoughts on “Одбележан 21 Мај Меѓународниот ден на културната разноликост на Унеско и ПЕН центарот

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s