Онака

онака како што ти ги градев сите колепки и те заспивав во нив…
онака како што ти ги чував соновите и милував со месечината…
онака како што ти го љубев лицето и наросував со зраци сонце…
онака како што ти се дадов себе си и во целата твоја слобода…
онака како што ти ги бришев солзите и ги пакував за некое поубаво време…
онака како што ти ги голтав гревовите и ги опсипував со љубов…
онака како што ти ги подарив душата и центарот на мојот свет…
така се` ќе си одземеш…
нема потреба од никој…
нема потреба од јас…
Сам.
ќе си го зариеш ножот во срце…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s