„Делфина“

„Делфин(а)“

Исправи се Делфин(а)! Па зарем не гледаш дека светот има милион светлосни нијанси од сите бои кои ги замени со темнина. Светот продолжи да живее, додека ти склопчено се гушкаше самата себе, во обид за заборав. Ништо не забораваме. Само учиме како да се прилагодиме, како да се навикнеме и да продолжиме понатака. Секој го одбира својот пат, својата судбина. Одбери живот, Делфина. Живеј. Радувај се, смеј се, плачи… Дај му се себе си на светот. Еден ден кога ќе си затребаш сама на себе, тој ќе те врати таму каде што си требаш. Животот е круг, не плаши се да го тркалаш во елипсовидни топки. Дај си шанса. Дај си среќа. Подари си љубов. Биди си, за себе најдоброто. Така и некому друг ќе му бидеш најдоброто.
~
Зашто во сите од нас, живее некој(а) Делфин(а), која се плаши од нови почетоци, која е премногу повредена за нови шанси, која под своите срамежливи насмевки ја крие својата болка. Исправи се Делфина, живеј!

#ОгледалоНаЕднаДуша

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s