Зајдисончевна…

„Знаеш… кога човек е многу тажен, тој го сака зајдисонцето…“ – Малиот принц

***
Зајдисончевна…

Донеси ми ги сите сонца
што ќе ти изгреат и зајдат
на дланка…
Помилувај ги со небото твое,
собери ги и помешај ги
со утрото кое мириса на тебе…
Дојди…
и заспиј ми во прегратка,
сакам да го гледам сонот
на твоето лице
и да го чуствувам допирот
на твојата коса под моите прсти…
Дојди во утрата што мирисаат на нас…

***

… едно неостварена, зајдисончевна желба во август…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s