„За сите мои краеви“ – Александар Крстев

Промоцијата на книгата “За сите мои краеви“ од Александар Крстев ќе се одржи во сабота на 13.07.2013 година во НУ „Центар за култура“ – Битола (мала сала) во 20 часот. Повелете на убава дружба со пишаниот збор…

Александар за своето првенче ќе рече: „(збирка поеми за животот, љубовта и ред други не „толку“ битни работи…)“. И не ќе погреши.

„Велат… сакај без разлика дали ти е возвратено. Но љубовта е сега и тука. Да, ќе те сакам и утре, но ми недостигаш денес.“ – А.К.

„Имам прашање знаеш…. и тоа не од оние на кои ми одговараш со да или не, ниту пак од таквите со прикриено значење. Едноставно, колку боли кога ме љубиш? Уште повеќе… планираш за долго тоа да не си го признаеш?

п.с. искрено, не сакам одговор. подобро уште еднаш кажи ми во лице „глуп си“, а во срце прошепоти „те сакам, сè уште“….“ – А.К.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s