На десно

На десно. На десно се чуваат сите полни месечини. Сите краеви и љубови кои згаснале, а сеуште натежнуваат, на десно. На десно стојат сите зборови погазени како отпушок од цигара, како жежок ветер во јули, како скали кои ги искачуваш во негоглед.
Ете. Тие нешта се чуваат на десно… Зашто со десна рака полесно се пишува (така не учеа), но потешко се брише. На десно потешко се воздивнува животот, кога срцето престанува да љуби на лево.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s