Твитер крводарителска акција #крводарители

„Петок 13ти не мора да биде несреќен ден. Биди хуман, дарувај и спаси нечиј живот“.

Топилница

Еден од ретките постови на овој блог кој не вклучува хејтање, мрчење, озборување или било што од негативен карактер е дефинитивно овој, што реално ми е многу мило за тоа.

За прв пат на блогов, а воедно и на Твитер, како социјална мрежа, започна и се направи целосна организација на Првата Твитер крводарителска акција.

red-cross-twitterАкцијата е закажана за на 13ти септември (петок). За многу од вас петок 13ти значи несреќен ден. Токму тоа е и причината за да се одбре овој датум, со цел да се покаже дека тој ден не мора да значи дека е баксуз или несреќен. Мотото или слоганот за акцијата е: „Петок 13ти не мора да биде несреќен ден. Биди хуман, дарувај и спаси нечиј живот“. Ова сметам дека доволно кажува дека не се работи само за да се покаже хуманоста, туку да се „разбијат“ одредени малери и верувања кои „висат“ над нашето поднебје.

Крводарителската акција…

View original post 189 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s