Светлините на градот…

Светлините се разлеваа по градот како нијанси на виножито истурени во вода… А таа течеше во спротивен правец. Како средба на сите најубави нешта. Оние кои (не)случајно налетуваат на тебе и ти (не)случајно ги пресретнуваш. Во спротивен правец. Тивки. Нежни. Те водат некаде. Некаде каде не си зачекорил/а. Нови доживувања. Нови мигови среќа. Поинакви. Како нијанси на еден нов живот.

#ОгледалоНаЕднаДуша

Слика

Skopje river Vardar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s