Град

Во градот уште еден град. Град во големиот град. Голем град на малите луѓе. Оние кои ги познаваат звуците на тешките чекори од ноќта. Град на оние кои ја успиваат ноќта и уличните светилки. Град на оние кои ја испраќаат љубовта и месечината во отсјајот на небото. Во овој мал град, еден уште поголем град. Град на оние кои живрат во неговата светлина и мириси на свеж лимон. Град на оние чии мали ќошиња се булевари од неизустени проаѓања, среќавања и отстапувања. Голем град во овој мал град за сите останувања, за сите распакувани куфери, сите пречекувања меѓу две железни пранги и дрвена нишка. Таму каде сите заминувања се тажни разделби. А сите средби среќни.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s