Двајца со иста душа…

Двајцата носат иста душа во различно тело. Им ги помешав сеќавањата. Времето настапи на сцена. Танцуваа. Секој од нив со својот настап го цепеше своето *јас* со стотиците присутни *ние*. Уметноста има само една и единствена смрт, која се повторува милион светлосни години создавање. Само духовите неуморно лебдат над секое парче дрво жртвувано да стане штици за настап. Така се мешаат крвта и потта кои истекуваат од борбите и напорните почетoци во прекрасни успеси. Така се дели една душа во две тела. Се распрснува како соѕвездие на почеоткот на универзумот. Се чува ѕвездена прашина во ноздрите и воздишки во душата да ти носат радост во денови тага.

Зашто тие двајца носат иста душа во различно тело.

Фотографија: Daria Enderson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s