Која е ТАА? – поетско читање во АКСЦ

ДСП Ленка во склоп на Месецот на родова рамноправност, во СРЕДА на 19.03.2014 во АКСЦ во 20: 00h организира поетско читање со наслов „Која е таа?“

Сите кои што се заинтресирани да прочитаат нешто свое се поканети да земат учество и да дадат свој личен печат на вечерта и темата. При што пристапот би бил слободен, личен, целосно своj, кон тоа:-Која е таа- како љубовница, жена, другарка, соборец во заедничките битки, вечна муза, инспирација…? Како е доживеана, сфатена или љубена?
Стиховите може да се движат од поистоветување со неа преку очилата на индивидуалната призма или најбљудувањето од различни агли. Во нејзиното постоење како единка или преплетувањето на животните патишта со мажот. Во најмрачните, најболните и најемотивните сфери на нејзината душа, до борбениот момент кој врие во длабините на стомакот и бара признавање, бара рамноправност, бара борба.
Идејата е на едноставен, мек, но длабок начин да споделиме стихови на различни срца, умови, животи…

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s