Pink Floyd инспирација

Искра надеж.
Проектирана.
Замислена.
Посакана.
Да се оствари.
Да постои.
Да опстои.
Зрак прекршена светлина.
Зрак ново создавање.
Зрак како зрак.
Призма.
Повторно враќање во живот.
Песна од Пинк Флојд.
(https://www.youtube.com/watch?v=GPvtUjTbV_A)
Три – аголно време.
Три – човечко бреме.
Три,
зашто две е сосема доволно
за љубов,
а еден премалку
за да не биде осамен светот.
Време со време,
за зрак ново создавање.
Зрак како зрак,
призма.
Во зависност од кој агол ја гледаш,
а гледаш ли?
Знаеш ли?
Часовникот отчукува
повторно враќање во живот!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s