Не љуби ги усните што ги љубев

Не љуби ги усните што ги љубев, среќа не ќе ти донесат.
Им оставив отров и мед,
во аманет збор кој ќе сече и прекорува
зашто знаеш дека е погрешно.

Не љуби ги усните што ги љубев,
отровни се.
Да не беа такви ќе ги љубев сеуште, ќе траеа додека страста гори.

Не љуби ги усните што ги љубев,
проклетство се.
Проклето слепи луѓе одбирам
да им го покажам патот.

Секој еден од нив го научив да те сака, зашто мене не знаеше.

Не љуби ги усните што ги љубев,
среќа не ќе ти донесат…
Само сведена глава додека
ми раскажуваш за вистините
кои одамна ги знаев.

За сите оние…

 

Photo by: Daria Endersen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s