#POPLAVE #HELPSERBIA #PRAYFORSERBIA #HELPBOSNIA #SERBIAFLOODS #SOLIDARNOST

Ве молиме донирајте за луѓето погодени од најсилните дождови и поплави во последните 120 години, кои се случија во Босна и Србија. Поплавите предизвикаа илајдници луѓе да ги напуштат домовите, да уништат голем број на патишта и мостови, да ги затворат училиштата, и да предизвикаат прекин во снабдувањето на електрична енргија за цели градови.

Средствата собрани од страна на луѓето од Македонија, ќе бидат донирани директно во Босна и Србија за поддршка на најпогодените заедници и индивидуи со најголема потреба. ЦИРа како организатор на оваа хуманитарна иницијатива, ќе ги трансферира собраните средства на партнерските организации од Србија и Босна, кои работат во областа на развојот на филантропијата.

Потребно е:

Можете да донирате и на следниов начин:

 

Се организираат пунктови за донирање на следниве места низ Македонија (како што ќе дознаваме локации, постот ќе биде надополнет):

 • Општина Гази Баба од 09 часот
 • Донирајте и споделувајте! Да помогнеме! Под едно небо сме!

   

  Advertisements

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

  Connecting to %s