Шепотења (6)

Од некои спомени тешко е и да се дише.

Ти застануваат в грло како вметнати сеќавања,

ниту да ги проголташ,

ниту навистина да ги плукнеш.

Само нафрлаш една насмевка со горчлив вкус

и помислуваш:

„Добро е, и ова помина“.

 

Advertisements

One thought on “Шепотења (6)

  1. Pingback: Шепотење | Мајка Ти и Татко Ти

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s