МОЕМВРИ МАКЕДИНИЈА #MOVEMBER #МОВЕМБЕРМК #MOVEMBER2014

Ноември е месец на #Movember !!

За време на Movember секоја година, илјадници мажи ширум светот ги растат нивните бркови за да се крене свеста за машкото здравје и болестите кај мажите за кои ретко се зборува, како што е ракот на простата.

За што се работи?

Група пријатели од Австралија пред 11 години во еден неврзан разговор за ретро модата и враќањето на трендовите си поставуваат предизвик да израснат мустаќи цел месец, да најдат луѓе кои ќе го спонзорираат нивниот „потфат“ и тие средства да бидат уплатени на фондации и организации кои работат на пронаоѓање на лек за ракот на простата.

Првата година имало само 450 активисти (секој еден од нив познат како „Mo-Bro“, Мо-Бро, брат мустаклија) кои собрале 54.000 американски долари. Во 2013 -та во целиот свет 1.9 милиони активисти на Моември (Movember) собрале повеќе од 147 милиони долари.

Моември Македонија ќе организира и повеќе настани од едукативен и забавен карактер на кои ќе се промовира акцијата, а очекуваме позитивен одзив и од здравствените установи во нашата земја кои на свој начин имаат секаква можност да се приклучат кон ова движење.

Сите информации околу активноста на Моември Македонија, Вашиот придонес, постигнувањата од минатата година и сите новости можете да ги споделите и следите на:

Контакт: movembermacedonia@gmail.com

БОЛЕСТА НЕ БИРА

by: Александра Спасеска & Марко Додовски 2013

 Подршка за Моември и од мене!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s