Ти ги гледав очите…

Ти ги гледав очите…

Еднаш многу одамна имаа живот.
Еднаш многу одамна имаа искра…
Гореше длабоко во нив…

И не беше така одамна…
кога те сретнав…
Твоите очи ги сретнав…
Твоите очи имаа живи бои
за разлика од твојата кожа
натопена во тутун

Чиниш секој здив и воздишка
чиниш секоја тага и болка
по една голтка вино ги напиваш,
а твојот живот имал од се` по нешто…

Ти ги гледам очите…

Им вдлабнал погледот,
им пропаднала кожата под нив,
им згаснала искрата
како да изживеале сосема доволно…

Остареле.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s