Кажете му.

(сеќавање… 20.07.2013)

Повторно се враќаш. Повторно доаѓаш само да го најавиш својот нов потег. Својата нова театарска претстава. Се прашувам до кога?
До кога ќе издржиш да ја водиш војната која му ја објави на светот?
Оној свет кој може да ти ги подари крилата за нови летови и оној ист свет кој може да ти ги скрши. Слаб си! Не си ти спремен за големи чекори. Не за оние кои ќе ти ги разчеречат нозете.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s