Свет во овој свет

Еден ден ќе измислат свет за нас. Свет во овој свет. Наш свет и ние во него. Ќе се родиме повторно како ѕвезди во згаснување.
*
И повторно ќе те чекам на истото место каде те сретнав. На истата клупа покрај обалата. На третиот камен после петиот чекор од лево.
*
На лево се чекаат сите оние недовршени сеќавања. На лево стојат сите срцеви отчукувања собрана во една мала кутија со светки. Таму една светка го осветлува целото море.
*
Лево. Свет во овој свет. Наш свет и ние во него.

svet vo ovoj svet
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s