За Супермен… ♥

Знаеш… Цевитана имаа реклама… За обичните супер херои… Ти беше нашиот „обичен“ суперхерој…

Не те познавав доволно долго… Но доволно долго те сакав… Едно око плаво… Едно шарено… Ситници по кои беше различен… Од сите нас… И сега си… Си отиде прерано…

Секогаш се препиравме. секогаш ме викаше дете… иако постара од тебе… се смеевме, си „спуштавме“… се гушкавме…
Веруваше во мене… верував во тебе… се бодрревме… се подджувавме… знаев дека можеш да успееш… веруваше дека ќе се спасам… и двајцата успеавме…

Но, каде те изгубивме…

Каде те изгубивме сите оние што неколку пати те видовме и оние кои секојдневно пиеја кафе со тебе… Оние кои секојдневно се смееја на твоите шеги… Зашто таков беше… шегобиец… и кога идеа најтешките денови…

Живеам со спомените кои ги имав со тебе и за тебе… Не се осмелувам да погледнам што остави зад себе… Пред два дена прочитав нешто што напиша… Си реков типично за тебе. Во твој стил. Иако ме изнервира зашто знам дека си поинаков од она што го рефлектираше пред другите, си реков ај… ќе збориме некој ден за се`…

Денес тргнав на пат… Да знаев дека тој пат ќе ми донесе солзи…ќе се вратев дома… Ќе се вратев дома да те прегрнам…
6 часовно патување за среќа, 5 часа солзи…

Секоја голтка ја просипав на земи… Секоја голтка што ја допрев до уста ми падна врз грутка земја… А се напив во твое име… Те споменав сонце… Зарем некој може да те заборави…

Болиш…
Живееме, додека свесно се распаѓаме одвнатре…
Ни се корне душата и ни се крши срцето,
а тебе повеќе те нема…

Не знам дали случајно… Дали Господ по некое непишано правило… Или…намерно…. Почнува да ја климави мојата верба во него…

Изутрина ме пречека најубавото крваво сонце… Крваво. Ќе ставам точка тука. Да знаев… Само да знаев…

За нашиот супер Херој…
Почивај во мир Супермен…
Имаше срце и насвмеква за сите…

До некое следно видување…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s