Проклето минато свршено време од глаголот живот

Дете не остави.
Не остави со неодговорени
и со сонови скршени на пола копје…

Скршени,
пола луѓе,
духови,
шетаме по светов
без патоказ,
без цел,
без дел од себе,
без тебе Дете!!

За сите беше силен,
беше ведар,
беше
се` што немавме сила
со едно скршено крило да бидеме…

Беше силен, Дете,
беше…

Проклето минато свршено време од глаголот живот.

А живот ли е ова, Дете?!

Живот ли е без најдобриот пријател?
Без најголемата поддршка?
Без помалиот брат?
Без чичо?
Без чедото на мајка?

Живот ли е?!

Беше силен за сите, Дете…

Зошто некој ти згазна на судбината па те изгубивме Дете?

Зошто не продолжи да бидеш силен за себе Дете?

Лута сум ти!!

Лута сум си и на себе,
гледавме приоритети,
гледавме да успееме…

Успеавме и
успеавме да се изгубиме во виорот успеси,
заборавајќи дека животот е една текна линија
помеѓу вчера и денес…
И ништо повеќе…
Ништо повеќе Дете!!

Незаменлив си дете!!
Незамисливи се деновите што
ќе минуваат без тебе Дете…

Проклето минато свршено време од глаголот живот.

(27.10.15)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s