На сончевата страна од универзумот

Те (про)најдов во ноти…
Во музика од паралелен универзум…
Недопрено…
А толку блиску во душата,
како срце…
Како срце што е сраснато за гради…
Па чукаш,
те чувам,
вдишувам…
Светови допирам
со врвови од прсти,
чиниш јаве се…
А судбина како што дели
така спојува…
Неслучајно испишани истории
во некој живот пред овој,
во некој живот пред животи…
На сончевата страна од универзумот,
меѓу сонца,
сончев…

 

across-the-universe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s