Бидете љубов!!

Божиќ. Спомени. Топлина.

Дел од годината кога сите сеќавања ти се испреплетуваат низ мисли.
И луѓе. И насмевки. И солзи. И грешки.
И си велиш: Па добро е, сите растеме на некој начин… Емотивно, како личности, како битија… Како луѓе.
Во потрага по себе, некогаш губиме драги луѓе, некогаш се губиме себе, некогаш драги луѓе не губат нас…
Но, целото е круг, кругот е тркалезен, а цело е кога има сè.
И сè ќе си дојде во своето време, иако моето и твоето време можеби нема да се совпаднат, но патиштата повторно ќе ни се испреплетат…
Ќе се сретнеме кога ќе бидеме подготвени за тоа, кога ќе бидеме подготвени за моето и твоето, во нашето постоење… За нашето сè, во било која форма…

Ништо не доаѓа одеднаш, ниту се случува одеднаш…ниту ќе замине одеднаш…
Сè е процес и за сè треба време…
И трпение.
А трпение најтешко се учи.
И се греши.
И се заминува прерано и се останува предолго…
Но, се учи.

Се учи да се љуби, да се дарува, да се гушка со срцето, без физички допир, без физичко присуство…
Со чисто, отворено срце, љубов!!

Бидете нечија лекција, бидете нечиј спомен, нечие постоење, нечија инспирација, нечие среќавање, нечие сè!!

Бидете љубов!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s