Поминаа години

Поминаа години…

Поминаа тешки и лесни години.

Поминаа години додека ти се сетиш дека те љубам.

Поминаа години додека осетиш,

Почувствуваш.

Почувствувај!

Ми гориш под прстиве секој пат одново

кога ќе ти го чујам гласот,

кога ќе ти ја замислам насмевката.

Во мисливе безброј пати разговаравме за нас,

за сѐ она случено,

недоречено, неискажано.

Поминаа лесни и тешки години

и сѐ е исто како вчера…

Твоите дланки надвиснати во моите џебови.

Магловит февруар и тивка ноќ.

Гласна, само од нашите мисли и моите врисоци те љубам!!

Пред сите те љубам, те љубев и ќе те љубам

и ќе вриштам додека не почувствуваш

како се вришти од љубов!

Од љубов кон личноста што знаеш дека може да ти биде сѐ…

Знам дека ги мразиш моите високи тонови.. Прости…

Поминаа лесни и тешки години со и без тебе,

со тебе во мислите и без тебе покрај мене.

Знам дека чувствуваш.

И бегаш.

И имаш потреба да избегаш.

И ќе бегаш додека не сфатиш дека од себе не ќе побегнеш…

Од мене уште помалку,

зашто парче моја душа носиш во себе,

зашто дел твое срце носам во мене.

И ќе дојде ден.

Ќе решиш дека е време за среќа,

дека е време за љубов…

И ќе поминат лесни и тешки години,

ништо не ќе се промени

и сѐ ќе биде како вчера…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s